Resepi Roti Lapis Daging Cheese

Selain daripada resepi egg benedict, bebola daging yang menjadi menu mudah untuk anak-anak, anda juga boleh cuba untuk membuat Resepi Roti Lapis Daging Cheese

Resepi Roti Lapis Daging Cheese 


Bahan bahan:
12 kpg roti
3 biji telur
200ml susu fresh
8 kpg slice cheese
cheddar diparut
* sayur2 ikut suka


Untuk Inti:
300g daging cincang @ 4 kpg dading burger dihancurkan
2 ulas bwg putih
1 biji bwg besar
1/2 paket perencah daging black paper maggi
sedikit air
garam dan gula
minyak

Cara cara:
Untuk inti : Panaskan minyak, tumis bawang putih, masukkan bawang besar dan daging, goreng hingga daging empuk.
Masukkan perencah black paper dengan sedikit air. Masak sehingga daging masak dan kering.
ketepikan n biar sejuk.
Untuk Roti lapis : Sapukan keseluruhan bekas tahan panas dgn butter or mentega. Gaul telur dengan susu sehingga sebati
Celup roti kedalam bancuhan susu tadi dan susun dlm bekas sehingga penuh.
Tuang kan separuh dr inti tadi keatas roti dan ratakan. Susun slice cheese keatas daging.
Tutup dgn lapisan roti yg dicelup seperti langkah pertama
Akhir sekali tabur chesdar parut kat lapisan atas sekali..
Jika ada lebihan telur siram diatas roti .
Bakar dalam oven pada suhu 180c lebih kurang 40 minit @ sehingga masak.
Siap.

Selamat Mencuba!!!

0 Response to "Resepi Roti Lapis Daging Cheese"

Post a Comment