Resepi Kek Lapis Horlicks Milo
Bahan
10 biji telur
16 oz mentega
220 gm gula kaster ( blh gunakan 200 gm)240 gm tepung gandum (blh gunakan tepung Hong Kong)
200 gm Horlicks (blh gunakan 100gm horlicks, 100gm Milo)1 tin susu pekat (397gm)
16 oz mentega
220 gm gula kaster ( blh gunakan 200 gm)240 gm tepung gandum (blh gunakan tepung Hong Kong)
200 gm Horlicks (blh gunakan 100gm horlicks, 100gm Milo)1 tin susu pekat (397gm)
Cara Membuatnya
Pukul
mentega dan gula hingga kembang.
Masuk telur satu persatu, pukul lagi
hingga pekat dan rata.
Masukkan susu pekat, kacau rata. Kemudian
masukkan tepung, dikacau/gaul rata dan bahagikan adunan kepada dua
bahagian.
Satu dicampur Horlicks manakala yg satu lagi di bubuh Milo.
Bakar selapis-selapis hingga selesai.
Senang kan? Selamat mencuba!!!
nyems tuk! buku resepi mak kmk pun nama kek tuk lain.. Kek Lapis Jelas Terasa
ReplyDelete