Resepi Ayam Cordon Bleu (paling Simple)
Google Image |
Bahan-bahan untuk ayam Cordon Bleu
4 keping ayam bahagian dada di buang tulang
100 gm bread crump
100 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung
1 sudu tepung beras
Garam
Serbuk lada sulah
4 keping chesse slice
Minyak masak.
100 gm bread crump
100 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung
1 sudu tepung beras
Garam
Serbuk lada sulah
4 keping chesse slice
Minyak masak.
Cara Membuatnya
Ayam dibersihkan, buang kulit.
Tebuk bahagian tengah dan gaul dengan garam dan lada sulah. Hati-hati jangan sampai tebukkan tersebut berlubang.
Kepingan cheese dilipat empat dan dimasukkan ke dalam tebukan tersebut.
Tepung gandum, tepung jagung dan tepung beras di bancuh dengan sedikit air.
Gaul ayam di dalam adunan bancuhan tepung dan golekkan di dalam bread crump ( serbuk roti )
Goreng api perlahan di dalam minyak yang penuh.
Dah siap, boleh la hidangkan dengan coselaw, roti perancis, fries atau sos blackpaper
Selamat Mencuba!!!
0 Response to "Resepi Ayam Cordon Bleu"
Post a Comment