Resepi Kaswi Pandan

Resepi KaswinPandan
Bahan A
6 cawan air
1 cawan gula pasir
1 helai daun pandan

Bahan B (inti dan hiasan)
1 cawan air tapisan pandan (8 helai daun pandan)
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung kanji ataupun tepung ubi
1 sudu teh kapur kuih






Bahan C
2 cawan kelapa parut muda (putih sahaja)
Garam secukupnya
sedikit minyak masak

Cara Membuat
  1. Masakkan bahan A dan tapis, kemudian ketepikan
  2. Ratakan sedikit minyak ke dalam loyang yang hendak digunakan
  3. Bancuh semua bahan B dengan air gula dan tapiskan ke dalam loyang
  4. Masakkan selama 30 minit
  5. Tunggu sehingga sejuk dan potong
  6. Gaulkan garam dengan kelapa
  7. Golekkan kuih yang dipotong bersama kelapa tadi

0 Response to "Resepi Kaswi Pandan"

Post a Comment