Resepi Biskut & Kuih Raya | Tart Bunga Teratai
Bahan-bahan
325g mentega
1 cwn icing sugar
2 biji kuning telor
4 sudu besar kastard
3 sudu besar tepung jagung
1 cwn susu tepung
250gm tepung gandum - boleh di tambah jika adunan lembik
1 biji nanas di parut atau kisar dan 300g gula dimasak bersama bersama nenas untuk membuat jem
Cawan kertas kecil
Cara Membuatnya
Mula - mula pukul mentega dan gula sehingga gebu kemudian masukkan telor satu persatu dan di pukul lagi.
Setelah itu masukkan tepung kastrad di kacau lagi kemudian susu tepung di kacau sehingga semua sebati baru la di masukkan tepung gandum.
Uli sehingga menjadi doh jangan terlampau lembut dohnya
Canai doh ikut ketebalan yang dikehendaki.Jangan terlalu tebal dan terlalu nipis.
Cetak dengan acuan bungai teratai.Letak jem dan masukkan dalam cawan kertas.
Setelah siap semuanya, bakar selama 20 atau 25 minit
Jangan lupa simpan di dalam bekas kedap udara ok. Selamat Mencuba!!!
Mula - mula pukul mentega dan gula sehingga gebu kemudian masukkan telor satu persatu dan di pukul lagi.
Setelah itu masukkan tepung kastrad di kacau lagi kemudian susu tepung di kacau sehingga semua sebati baru la di masukkan tepung gandum.
Uli sehingga menjadi doh jangan terlampau lembut dohnya
Canai doh ikut ketebalan yang dikehendaki.Jangan terlalu tebal dan terlalu nipis.
Cetak dengan acuan bungai teratai.Letak jem dan masukkan dalam cawan kertas.
Setelah siap semuanya, bakar selama 20 atau 25 minit
Jangan lupa simpan di dalam bekas kedap udara ok. Selamat Mencuba!!!
0 Response to "Resepi Biskut & Kuih Raya | Tart Bunga Teratai"
Post a Comment