Resepi Biskut & Kuih Raya | Ferrero Rocher

Satu lagi koleksi resepi biskut raya yang patut anda cuba. Selain untuk hidangan hari raya, anda juga boleh jadikan sebagai hantaran atau hadiah. Jom kita tengok bahan-bahannya.

Resepi Biskut & Kuih Raya | Ferrero Rocher


Bahan-bahan
250gm butter
80gm gula icing
20gm qroquant/cornfleks hancur
360gm tpg gandum
100gm almond powder
40gm tpg jagung
1/2 sdt esen vanilla
almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)

Cara Membuatnya
putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.
masukkan esen vanilla.
masukkan tpg gandum,almond powder & tpg jagung. uli sebati.
panaskan oven suhu 150c.
bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah dilengser dgn marjerin.
bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.biarkan sejuk & siap utk dihidang.

Terima kasih di atas sokongan anda selama ini. Jangan lupe kongsikan resepi-resepi simpe kami in dengan yang lain ok. Selamat Mencuba!!!!

0 Response to "Resepi Biskut & Kuih Raya | Ferrero Rocher"

Post a Comment