Pernah cuba kek snowy cheese? Memang meleleh kan? Jom kita cuba resepi kek cawan snowy cheese ini.
Memang mudah!!!
Google Image |
KEK
6 biji telur (2 biji hanya ambil kuningnya)
100gm tepung hong kong / naik sendiri / gandum
1 sb baking powder
60gm tepung jagung
2 st ovallate
75 gm mentega cair
100 gm gula kastor
saya tambah sikit air (75ml) spy kek lebih gebu dan ringan
cara-caranya:
- masukkan semua bahan kecuali mentega cair
- pukul semua bahan hingga kembang
- masukkan mentega cair dan kacau secara kaup balik
- masukkan adunan ke dalam loyang dan bakar hingga masak.
- untuk kek nie, boleh tambah perasa oren, pandan, strawberry, kopi, dan chocolate.
untuk creamnya :
250gm cream cheese
1/2 cawan susu pekat
1/2 cawan susu segar / fresh cream
caranya:
- pukul cream cheese hingga kembang dan masukkan susu pekat pukul hingga sebati dan masukkan susu segar / fresh cream..pukul hingga sebati.
- bila kek sudah sejuk siram cream keju atas kek dan taburkan keju chedar yang telah di parut.
- boleh di hidangkan.
0 Response to "Resepi Kek Cawan Snowy Chees | keju bersalji"
Post a Comment